Moderator: Moderatorzy
chendo pisze:Ja jeździłem na GSD 2 i... NIGDY WIĘCEJ GOOD YEARA!!! Przepraszam wszystkich, którzy posiadaja opony tej marki...
Opisywałem kiedyś na forum swoje perypetie z tymi oponami![]()
Też je reklamowałem. Częściowo uznano reklamacje.
Obecnie na Alfie mam Dunlopy Sport Maxxxy. I jestem z nich bardzo zadowolony.
A na Z4 mam Bridgestony Potenza i to są dopiero opony!!! Najlepsze na jakich jeździłem![]()
A jeszcze co do opon...
Dziwne zachowanie Twoich opon może być spowodowane tym, że nie dopilnowałeś ciśnienia w nich... Jeżdżąc na 17-tkach trzeba wciąż kontrolować poziom ciśnienia. Drobne różnice potrafią skutecznie zeżreć oponę... A to powodować może jej głośną pracę.
Moja rada:)
Zrób tak jak ja:)
Przesiądź się na 16-tki i zobaczysz, że to idealny rozmiar na polskie drogi.
Pozdrawiam
chendo pisze:Ja jeździłem na GSD 2 i... NIGDY WIĘCEJ GOOD YEARA!!!
Advisor pisze:Advisor pisze:Jak tylko będe miał 100% pewność do tego, że 'tamte' felgi jakie mam na oku są w drodze (dostępne), to na pewno dam znaćPodpowiadam, że w tej operacji opieram się na ofercie sklepu www.italiangaraz.pl i życliwej pomocy i współpracy freeco
Wszystkim polecam
Takie:
Na żywo o wiele piękniejsze, niż na zdjeciu..teraż tylko uzbroić się w cirepliwość -> pogoda...
Maciej Loret pisze:A na GSD3 jeździłeś? Bo wielu mogłoby powiedzieć, że raz jechały Alfą i nigdy więcej...![]()
Ja nigdy nie jeździłem na żadnych z nich, ale z opinii tych, którzy jeździli, to to są różne opony (GSD2 i GSD3). I te pierwsze to nadają się na wystawę, a drugie do jeżdżenia. To opinie osób, które nie jednym samochodem jeździły, nie tylko cywilnym i nie tylko jeden komplet opon zajeździły.
nyknow pisze:marcin_145 pisze:(...)pozwole sobie wkleić bo baaaaaaaaaaaardzo mi sie podobaja
pozdrawiam
te felgi ze zdjecia, ktore wkleiles sa jakies biale ?!
Maciej Loret pisze:chendo pisze:Ja jeździłem na GSD 2 i... NIGDY WIĘCEJ GOOD YEARA!!!
A na GSD3 jeździłeś? Bo wielu mogłoby powiedzieć, że raz jechały Alfą i nigdy więcej...![]()
Ja nigdy nie jeździłem na żadnych z nich, ale z opinii tych, którzy jeździli, to to są różne opony (GSD2 i GSD3). I te pierwsze to nadają się na wystawę, a drugie do jeżdżenia. To opinie osób, które nie jednym samochodem jeździły, nie tylko cywilnym i nie tylko jeden komplet opon zajeździły.
chendo pisze:Widzisz Maciek![]()
Nie jeździłeś ale opierasz się na opiniach ludzi, którzy jeździli i mówią...
A jeśli oni się mylą![]()
![]()
chendo pisze:Ja powiedziałem swoje zdanie. Ja z kolei słyszałem, że GSD3 jeszcze szybciej się zużywają niż poprzedniczki.
chendo pisze:No i jeszcze kwestia indeksu prędości... Im wyższy indeks tym szybsze zużycie. Nie warto kupować bardzo wysokich indeksów. Jak dla mnie to wystarcza ten do 240 km/h![]()
![]()
![]()
chendo pisze:Pozdrawiam Maćku:)
Na koniec roku odwiedziłem Twoje miasto:) Kupowałem goldena w Bydgoszczy. Stan ulic macie okropny
Maciej Loret pisze:chendo pisze:A Golden to piesek:)
Golden Retriver.
chendo pisze:Maciej Loret pisze:chendo pisze:A Golden to piesek:)
Golden Retriver.
A gdzie kupowałeś jeśli mozna wiedzieć? Na jakiejś giełdzie?
quote]
Hehehe, nie pytaj mnie![]()
Dojechałem na 20 do Twojego miasta. I szukałem jakiegoś osiedla domków jednorodzinnych. A kobieta - sprzedająca tak mi tłumaczyła że szok![]()
Ale znalazłem.
To jakaś prywatna hodowla.
A rasa jest super. Super przyjaciel z takiego psiaka
krzychuk pisze:chendo pisze:Maciej Loret pisze:chendo pisze:A Golden to piesek:)
Golden Retriver.
A gdzie kupowałeś jeśli mozna wiedzieć? Na jakiejś giełdzie?
quote]
Hehehe, nie pytaj mnie![]()
Dojechałem na 20 do Twojego miasta. I szukałem jakiegoś osiedla domków jednorodzinnych. A kobieta - sprzedająca tak mi tłumaczyła że szok![]()
Ale znalazłem.
To jakaś prywatna hodowla.
A rasa jest super. Super przyjaciel z takiego psiaka
ja już ma zaplanowane, że gdzieś koło kwiecień/maj dołączy do rodziny drugi pies i właśnie już szukam goldena
chendo pisze:Moja rada:)
Pozdrawiam
valdek pisze:chendo pisze:Moja rada:)
Pozdrawiam
A myślałem Chendo, że jesteś kolegą...![]()
![]()
![]()
Kiedy zastanawiałem się na jakie 16-tki zmienić swoje 16-tki to proponowałeś mi 17-tki, po czym sam przesiadłeś się z 17-tek na 16-tki...![]()
OK. Dokonałem testowego zakupu 17-tek (piecioramienny Novitec z rantem), po okazyjnej (?) cenie 1200 zł/kpl z dwona oponami Toyo Proxes T1-S (dwie pozostałe do zmiany), dokupiłem dwie używki Michelin Pilot (w bdb stanie) za 550 zł (bo wzór bieżnika jest podobny), założyłem, wyważyłem i czekam na sezon...
Jeśli nie da się na tym jeżdzić na co dzień to na pewno da się podjechać na zloty....![]()
Pozdrawiam
Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 39 gości