Moderator: Moderatorzy
adamku pisze:przestroga
adamku pisze:moim zdaniem duzy walek
adamku pisze:a propos na e-bayu znalazlem kilka samochodow lhd czyli kierownica po lewo
widze ze michal jest z londynu
za kilka dni bede w cardiff moja dziewczyna studiuje na university of glamorgan jakies 3-4h od londynu
dlatego pytam o te lhd bo bedzie mozna sie za czyms rozejrzec
adamku pisze:przestroga
1.znalazlem na autoscout24 ar 156 1,9jtg sw czarna, czerwona skora, dwa kom. alufelg+opony 77.000km za 3600€ skontaktowalem sie z czlowiekiem i okazalo sie ze samochod jest w UK (spadek po zmarlym bracie ktory mieszkal w niemczech i takie tam) no to go zapytalem jak chce zrealizowac tranzakcje. okazalo sie ze ten spryciarz chcial mi wyslac samochod firma kurierska oczywiscie po uprzednim wplaceiu 60% ceny auta wiec ja na to ze moge przyleciec niestety gosc spasowal
2. tym razem mobile.de ar 159 za 3000€ (trzy tysiace) tym razem tez "poczta" ale gosc znalazl prace w UK i taka alfa mu tam niepotrzebna sposob sprzedazy dokladnie taki sam
moim zdaniem duzy walek
![]()
![]()
![]()
![]()
MaRcInS737 pisze:kilka słów o podejrzanie tanich autach z mobile i autoscout :
m.in. w Rumunii są ganki młodych ludzi ktorzy z kafejek internetowych zamieszczają ogłoszenia na rozne samochody zawsze z atrakcyjna ceną
freeco pisze: Największy szrot ze stajni Alfa Romeo GT 1.9 MultiJet
Andrzejsr pisze:Od jakiegoś czasu zaglądam na te portale (mobile.de i autoscout24) i zastanawia mnie kilka rzeczy -
- czy ceny podane są ostatecznymi ? może targowanie się jest tam w zwyczaju czy wręcz przeciwnie ?
- Gwarancja - spotyka się gwarancje dawane przez komisy albo delaerów na samochody używane - wie ktoś może jak jest z korzystaniem z nich w w Polsce ? Ja tylko przez znajomego znajomego słyszałem o przypadku sprowadzenia mondeo niby z gwarancją, a lokalny serwis nie akceptował jej, ale szczeg. nie znam.
- Poziom cen - wyższy jednak niż u nas, nawet nie licząc opłat związanych z przywiezieniem. Ale i wyposzażenie bogate często- np b. często szyberdachy w 156tkach, chyba nieczęsto spotykane u nas.
Pozdrawiam
Andrzej
Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 60 gości