kod do radia 147

Pytania, porady i opinie.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Michal
Posty: 3910
Rejestracja: 30-08-2004 22:31
Lokalizacja: Lublin / Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Michal » 07-10-2007 18:21

alficzka pisze:moj aalfa jest z 2003 roku wydaje mi si eze tej drugiej karty nei potrzebuje ale moge si emylic, pozostaje mi jedynie dzwonic do serwisu i pytac za ile?


Jeśli wpiszesz w podpis jaki masz samochód i skąd jesteś to będzie ci o wiele łatwiej pomóc.
wcześniej:
YUGO 65 1.3 (ZASTAVA) '86 - 1994-1997
AR 146 1,4 boxer '97 - 1997-1999
AR 156 2,0 TS '98 - 2000-2001
AR 156 2,5 V6 '99 - 2001-2004
AR 156 GTA '03 - 2006-2009
AR 159 3,2V6 Q4 ti '07 - 2009-2014
teraz:
Fiat Sedici 2,0 MultiJet
Maserati Ghibli SQ4

Advisor
Posty: 1334
Rejestracja: 23-02-2006 09:53
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Advisor » 07-10-2007 19:05

Michal pisze:na pewno więcej :) , próbowałem wiele razy ... zanim doszedłem do wniosku, że gdzieś u mnie w papierach musi być taka karta :D

Dzięki - idę spróbować :)
*156 SportWagon 2.5l V6 '02 Distinctive, Grigio Sterling*
Alfista od 03/2006*
Obrazek

Awatar użytkownika
p.maiki
Posty: 666
Rejestracja: 13-09-2006 11:41
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontaktowanie:

Postautor: p.maiki » 10-10-2007 10:03

Witam
Jak by ktoś miał problem z kodem do radia to niech pisze na PW może uda się pomóc. Co do wyjmowania radia bez wyjmaków to Advisior ma opatentowane wyjmaki z metalowego wieszaka :D
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
146 1.4 TS 97r 2006-2008
147 1.6 TS 02r 2008-2009
156 FL 1.9 JTDM 03r 2009-

Awatar użytkownika
Monica
Posty: 94
Rejestracja: 19-03-2006 14:37
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Monica » 10-10-2007 11:20

p.maiki

Wielkie dzięki za pomoc :)
Finlandia kolorowa czy zwykła? ;)

Awatar użytkownika
p.maiki
Posty: 666
Rejestracja: 13-09-2006 11:41
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontaktowanie:

Postautor: p.maiki » 10-10-2007 12:00

Monica pisze:p.maiki

Wielkie dzięki za pomoc :)
Finlandia kolorowa czy zwykła? ;)

Jako pierwsi klienci naprawa dla Was była gratis :D
Pozdrawiam

Michał (p.maiki)

146 1.4 TS 97r 2006-2008

147 1.6 TS 02r 2008-2009

156 FL 1.9 JTDM 03r 2009-

Advisor
Posty: 1334
Rejestracja: 23-02-2006 09:53
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Advisor » 10-10-2007 21:05

Też wielkie dzięki z i mojej strony :D Przepraszam, że nie pisałem wczesniej, ale mam 4 budżetów rocznych do robienia :roll:
Dziękuję jeszcze raz i flaszkę i tak u nas masz.
*156 SportWagon 2.5l V6 '02 Distinctive, Grigio Sterling*

Alfista od 03/2006*

Obrazek

grisza
Posty: 64
Rejestracja: 24-08-2006 20:04
Lokalizacja: LONDON
Kontaktowanie:

Postautor: grisza » 21-02-2008 21:46

p.maiki pisze:Witam
Jak by ktoś miał problem z kodem do radia to niech pisze na PW może uda się pomóc. Co do wyjmowania radia bez wyjmaków to Advisior ma opatentowane wyjmaki z metalowego wieszaka :D


Witam !
U mnie to samo nie mam CODE do radia :(
Mecze sie juz tak prawie 2 miesiace (od ostatniej wizyty u mechanikow).
Czas cos z tym zrobic... P.Maiki jestes w stanie pomoc ?!
Z tego co wyczytalem bede musial wyciagnac radio za pomoca tych 4 dziurek i zczytac jakies numery aby je podac np do Fiata w celu wyrobienia kopi karty kodowej ...?
Alfa-Romeo 156 2.5 v6 24v 2002

pozdrawiam
grzegorz

Awatar użytkownika
p.maiki
Posty: 666
Rejestracja: 13-09-2006 11:41
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontaktowanie:

Postautor: p.maiki » 29-02-2008 00:00

grisza pisze:
p.maiki pisze:Witam
Jak by ktoś miał problem z kodem do radia to niech pisze na PW może uda się pomóc. Co do wyjmowania radia bez wyjmaków to Advisior ma opatentowane wyjmaki z metalowego wieszaka :D


Witam !
U mnie to samo nie mam CODE do radia :(
Mecze sie juz tak prawie 2 miesiace (od ostatniej wizyty u mechanikow).
Czas cos z tym zrobic... P.Maiki jestes w stanie pomoc ?!

Spisz mi wszystko co masz napisane na naklejkach na radiu jak je wyjmiesz to może coś się uda. Prześlij na p.maiki@wp.pl
Pozdrawiam

Michał (p.maiki)

146 1.4 TS 97r 2006-2008

147 1.6 TS 02r 2008-2009

156 FL 1.9 JTDM 03r 2009-

grisza
Posty: 64
Rejestracja: 24-08-2006 20:04
Lokalizacja: LONDON
Kontaktowanie:

Postautor: grisza » 29-02-2008 01:16

Super!
Dzieki za zainteresowanie do soboty z tym sie uporam... Fajnie by bylo aby moje Bose wreszcie zagralo :P
Alfa-Romeo 156 2.5 v6 24v 2002



pozdrawiam

grzegorz

grisza
Posty: 64
Rejestracja: 24-08-2006 20:04
Lokalizacja: LONDON
Kontaktowanie:

Postautor: grisza » 01-03-2008 16:13

Hello!

P.maiki wielkie dzieki za zainteresowanie i zaoferowanie pomocy. Moje radyjko juz gra. Wystarczylo je tylko wyciagnac i kod ukazal sie moim ocza :) Ktos juz mial taki sam problem z radiem wiec zostalo rozkodowane i kod naklejony.

Jescze raz dziekuje i pozdrawiam
Alfa-Romeo 156 2.5 v6 24v 2002



pozdrawiam

grzegorz

Awatar użytkownika
p.maiki
Posty: 666
Rejestracja: 13-09-2006 11:41
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontaktowanie:

Postautor: p.maiki » 01-03-2008 18:17

grisza pisze:Hello!

P.maiki wielkie dzieki za zainteresowanie i zaoferowanie pomocy. Moje radyjko juz gra. Wystarczylo je tylko wyciagnac i kod ukazal sie moim ocza :) Ktos juz mial taki sam problem z radiem wiec zostalo rozkodowane i kod naklejony.

Jescze raz dziekuje i pozdrawiam

No to spoko i polecam się na przyszłość. Ale i tak bym chyba wolał odgłos v6 niż bose :D
Pozdrawiam

Michał (p.maiki)

146 1.4 TS 97r 2006-2008

147 1.6 TS 02r 2008-2009

156 FL 1.9 JTDM 03r 2009-

tomaszkolasinski
Posty: 1
Rejestracja: 10-02-2012 00:53

Postautor: tomaszkolasinski » 10-02-2012 00:55

Ja gdy wymieniam akumulator to do klem podłączam prostownik bądź prąd z innego akumulatora na czas wymiany, wtedy nie traci pamięci radio.

monrider
Posty: 1
Rejestracja: 08-12-2015 21:50

Re: kod do radia 147

Postautor: monrider » 08-12-2015 22:00

Hej mi się udało bez problemu zdobyć kod do mojej 147 na http://auto-gielda.info/kod-radia.htm PS Moja jest z 2002 ale to chyba nie ma większego znaczenia :?:


Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości