Moderator: Moderatorzy
demmonn pisze:freeco pisze:Demontaż lampy z samochodu.
Witam, podobnie jest w 166 przed FL, by wymienić żarówkę, muszę zdemontować reflektor.![]()
Pozdrawiam
porter pisze:Witam.
Spalila mi sie zarowka postojowa z przodu. Przy probie wymiany tej zarowki zmieklem. Nie ma tam miejsca zebym wlozyl reke i siegna po ta zarowke. Czy ktos moze mi powiedziec jak wymienic to ustrojstwo?
Dodam, ze mam reflektory ksenonowe, ktorych mechanizm poziomujacy uniemozliwia mi dosiegniecie zarowki.
Sprawa dotyczy reflektoru lewego, przod w AR 156 04'.
superglide pisze:
jest to taka płetwa na "mocny" wcisk...superglide pisze:... Siegasz dlonia i szukasz takiego plastikowego "dzyngla", ktory jest dlugi i wystaje wlasnie po to, zeby go mozna bylo chwycic. W tym plastiku umieszczona jest zarowka H6W, jak go wyciagniesz z lampy, wymiana jest bezproblemowa. Plastikowy wysiegniczek jest umieszczony w lampie na wcisk.
demmonn pisze:Witam, podobnie jest w 166 przed FL, by wymienić żarówkę, muszę zdemontować reflektor.![]()
Bedboys pisze:demmonn pisze:Witam, podobnie jest w 166 przed FL, by wymienić żarówkę, muszę zdemontować reflektor.![]()
Powiedz że to żart - wymieniałem już wszystkie żarówki w swojej 166 i nigdy nie musiałem nic demontować idzie łatwo i bezproblemowo.
demmonn pisze:To nie żart, by wyjąć pozycję, muszę zdemontować silnik do poziomowania xenona, potem odkręcić 3 wkręty od powielacza napięcia do xenona, i było by ok gdyby nie fakt iż trzeci wkręt jest z dołu lampy i nie ma do niego podejścia, ale nawet jak bym go odkręcił, to nie mam manewru by wszystko rozczłonkować i wyjąć plastikową prowadnicę do postojówki.
Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości