Postautor: filip13 » 11-09-2013 00:36
w jtd 20 zaworowym jest zmienna też geometria dolotu co przy nawet słabym jej zablokowaniu musi spowodować spadek mocy. jakby to wyjaśnić, przez dolot przechodzi sztyca która jest regulowana w środku są klapki w każdym z dolotów do cylindra i one muszą lużno pracować kiedy się przycinają ze względu na zanieczyszczenie w środku a w dieslu z uwagi że to diesel jest to bardzo prawdopodobne, występuje spadek mocy. Rozbierałem to i wiem powodują spadek mocy gdyż są np. przymknięte przy pełnej pracy turbiny. Oprócz tej usterki mogą się blokować łopatki w twojej turbinie bądż masz uszkodzone turbo co należało by też tylko najpierw sprawdzić. Gdybyś potrzebował pomocy i się za to zabrać zadzwoń 667-215-637
Dodam do tego ciekawostke, zmienna geometria dolotu to żadna nowość była stosowana niegdyś w silnikach benzynowych turbo w lanci thema oraz delta integrale i dedra. W tej chwili w dieslach nie jest to wygodne co jakiś czas wymaga czyszczenia. Ople saaby robiłem czyszczenie już w kilku silnikach dieslowskich i zawsze pomagało a efekt jak najbardziej pozytywny.