Rok produkcji 2002/2003
Model przejściowy z nowym środkiem ale przód z modelu 2002.
Przebieg: 105tys km
Silnik 2.4 JTD - 5 biegowa skrzynia
Moc: 180km - chiptuning zrobiony w niemczech, co ciekawe (sam jestem zdziwiony) samochodzik pali wydaje mi się bardzo mało jak na tą pojemność i moc - na pewno mniej od wersji Multijet 175KM - w Warszawie 7.8-8.3l, trasa 5.8-6.3 - nie wiem czemu tak mało ale tak jest

Wyposażenie (chyba wszystko co da się wsadzić do alfy 156):
Xenony ze spryskiwaczami
ASR, ABS, Kontrola trakcji
6 x air bag
Dwustrefowy klimatronik
Zawieszenie TI, Nivomat
Audio Bose System (CD + zmieniarka)
Nawigacja fabryczna (aktualna mapa Polski na rok 2006)
Elektryczny szyberdach, lusterka, szyby
Zestaw głośnomówiący Nokia (2 końcówki - pasuje do większości modeli)
Czujnik deszczu
Kierownica ze sterowaniem CD - wykończona w drewnie + druga skórzana (dokupiłem bo jakoś drewniana mi nie pasowała)
Sportowe skórzane siedzenia - pakiet TI
Listwy progowe - TI
Isofix
Oczywiście alufelgi 16" itp.
Sprowadzony: X 2005 osobiście przez poprzedniego właściciela. Samochód sprowadzany był puknięty w tył - klapa wymieniona na nową.
Ja jestem II wł. w Polsce, autko kupiłem dla siebie w październiku 2006 z przebiegiem 98000km - zrobiłem w nim chyba wszystko co się dało (wręcz na zapas - wszystkie wachacze, maglownica, poduszki pod silnikiem i inne) - dla zainteresowanych wypiszę dokładnie - robiony u Mariano (można zadzwonić i popytać). Miałem zamiar pojeździć alfą 2-3 lata ale... w rodzinie pojawił się wolny samochód a właśnie finalizuję zakup działki dlatego zdecydowałem się sprzedać jednak alfę o ile uda się ją sprzedać za rozsądne pieniądze - w innym wypadku zostaje w domu.
Zdjęcia są pod adresem:
http://allegro.pl/show_item.php?item=161192916
Cena: 38500 zł (do uzgodnienia)
Więcej informacji 0509174580
Pozdrawiam
Maciek