Każdy tutaj wie on nim mniej więcej tyle co ja, więc nie opisuję (co nieco jest w podpisie).
W razie pytań, chętnie odpowiem.
EDIT:
AR156 2.0TS Selespeed
Auto kupione w polskim salonie - AUTEX Bydgoszcz w 25.11.1999 - faktura zakupu do wglądu.
Wyposażenie standardowe + czarna tapicerka skórzana Momo, 5 zagłówek, podgrzewane przednie fotele, lakier metalik, autoalarm. Prócz tego posiada jeszcze dodatkowe poziome chromowane elementy grilla a także chromowaną końcówkę rury wydechowej.
Stan dobry, przebieg 109kkm.
W trakcie eksploatacji auto było serwisowane w Autexie oraz ASO Fiata w Osielsku pod Bydgoszczą, a także u znajomych mechaników. Faktury do wglądu.
Do zrobienia:
1. pilot do centralnego zamka oraz alarm nie działają - wg ASO do wymiany jakieś dwie centralki około 1000PLN
2. nie działa podgrzewanie siedzenia kierowcy - matę kupiłem używaną (sprawdzona w ASO - działa), wstawienie 200PLN
3. różne drobne wady lakiernicze - ryski wokół klamki, odpryski na masce
4. końcowy tłumik ma 3 dziury - koszt 250-500PLN; można z tym jeździć - efektów dźwiękowych brak, test spalin przeszedł bez problemu.
5. luz w prawej stronie (patrząc od kierowcy) długiego stalowego drążka około 10mm średnicy - nie pamiętam jak się on fachowo nazywa (może stabilizator przedni???).

6. dwa amortyzatory zaczęły ciec - kpl. 4szt. np. Bilstein B4, to 900PLN + 200PLN wymiana.
7. mam nadzieję, że o czymś nie zapomniałem ???
Auto w trakcie eksploatacji miało wymieniane części albo na ASO-we albo na markowe zamienniki typu: AEZ, Goodyear, Falken, Bosch, Centra, Brembo, Ferodo, Vernet, VEMA, TRW, OSRAM, Mobil, Filtron, Sędziszów, MANN, ParaFlu.
Są dwa komplety kół: na lato oryginalne 16" alufelgi + opony Falken FK-451 205/55/16Y (opony mają 13 miesięcy - przejechane około 11kkm), na zimę alufelgi AEZ Dion 15" + opony Goodyear UG GW3 185/65/15 (mają 17 miesięcy - przejechane około 9kkm).
Olej wymieniano co 8-10 miesięcy. Zawsze półsyntetyk MobilS10W40. Auto zużywa olej w ilości około 200ml/10kkm.
Wg mojego blacharza auto przed sprzedażą w ASO miało malowany przedni i tylny zderzak, a podczas długiego weekendu w tyłek wjechał mi volkswagen - podgięta tylna klapa, zarysowany zderzak, tablica rejestracyjna, znaczek firmowy - PZU wyceniło na 2100PLN.
Miałem też nieprzyjemną przygodę w ASO - przy wymianie czujnika fazy "zerwał się" pasek rozrządu... Wymieniono m.in. część zaworów , prowadnic, uszczelkę pod głowicą.
Rozrząd wymieniono w sierpniu 2005, a pasek po zerwaniu w ASO w maju 2006, więc mozna śmiało jeździć.
Są 3kpl. kluczyków, karta kodowa.
OC opłacone do połowy października 2007r.