Moderator: Moderatorzy
Maciej Loret pisze:Bedboys:
1. Czy system operacyjny był przeinstalowany pomiędzy momentem, gdy to jedno gniazdo USB działało, a gdy nie działa (czyli teraz)?
2. Czy było coś grzebane w BIOSie płyty głównej w tym samym okresie?
adamo_146 pisze: Mozesz tez sprobowac przywrocic system, jesli to Windows XP, do stanu przed instalacja sterowników karty sieciowej...
da_vinci pisze: W komputerach tak jest, że wszystko jest możliwe, jeśli masz licencje na windowsa to jak wymienisz płytę może być problem z nią a wtedy dodatkowe wydatki.
Bedboys pisze:ad 1 nie system jest ten sam od stycznia
ad 2 nikt nie grzebał w BIOSIe
Bedboys pisze: mam legalnego windowsa i jak zmienię płytę ( a pewnie i procesor zarazaem) to musze kupić nowego ???? ale kicha
Maciej Loret pisze:No to dobrze by było wyjąć nową kartę i sprawdzić czy wówczas będzie działało USB.
Jeszcze pytanie czy jesteś na 100% pewny, że Tobie to USB dobrze działało przed wymianą karty sieciowej.
Bo jeśli tak, to na 99% gościu, który zmieniał Ci kartę, przypadkiem wypiął kabelek od płyty głównej do tych gniazd USB z przodu. Otwórz komputer i sprawdź to.
Jeśli nie, to nie sprzedawałbym płyty z proesorem (koszty i ewentualne problemy z Winowsem), tylko pokombinowałbym ze zwiększeniem ilości portów USB.
Bedboys pisze:Kabelek - jeżeli jest takowy to jest podłączony ponieważ po podłączeniu aparaty pojawia sie komunikat nieznane urządzenie - czyli widzi ale nie rozumie.
Bedboys pisze:Koleś który naprawiał jako przyczynę spalenia się kary sieciowej podał burzę która byłą dzień wcześnie ??? moze i płytę też spaliło ?? nie wiem ???
da_vinci pisze:Bedboys pisze: mam legalnego windowsa i jak zmienię płytę ( a pewnie i procesor zarazaem) to musze kupić nowego ???? ale kicha
Jeżeli masz wersję OEM czyli kupioną razem z komputerem to kicha będzie trzeba kupić nowego windowsa.
marekm pisze:po co od razu instalować? wystarczy odpalić np Ubuntu z płytki (bedzie działał wolniej ale nie trzeba szukać drugiego dysku, instalować itd)
obraz płyty z livecd ubuntu np. tutaj (sciagaj Desktop CD)
moondee pisze:ps. Wielka szkoda, że mam do Ciebie 150km, bo już dawno bym ci to zdiagnozował:(
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości