Moderator: Moderatorzy
Michal pisze:No niestety, ja uważam, że każdy kształt się starzeje i 156 raczej nie jest wyjątkiem.
Lopezius pisze:Michal pisze:No niestety, ja uważam, że każdy kształt się starzeje i 156 raczej nie jest wyjątkiem.
Oj, Michał, chyba powoli przesiąkasz "brytyjszczyzną", ja wiem Aston Martin, Jaguar itp. itd. ....
ricambi pisze:wczoraj podwoziłem kumpla do ślubu moją 156 z 98 r . od paru osób słyszałem , że pomimo wieku ten samochód ładnie się prezentuje i nie widać po nim , że to stary model . miło coś takiego usłyszeć
da_vinci pisze:ricambi pisze:wczoraj podwoziłem kumpla do ślubu moją 156 z 98 r . od paru osób słyszałem , że pomimo wieku ten samochód ładnie się prezentuje i nie widać po nim , że to stary model . miło coś takiego usłyszeć
Jakoś tej ponadczasowości coraz mniej w tych autach. Nadal fajnie wyglądają ale nie ma co przesadzać.
nyknow pisze:moim zdaniem ponadczasowosc jest albo jej nie ma - a nie ze jest jej wiecej albo mniej
powiedz mi jakie auto produkowane w tym czasie co pierwsza 156 w dzisiejszych czasach wyglada tak atrakcyjnie? na pewno jakies sa ale jest ich niewiele i na pewno 156-tka jest wsrod nich a to oznacza ze starzeje sie bardzo powoli. nie ma tu zadnej przesadyoczywiscie wazne jest zeby auto bylo zadbane.
da_vinci pisze: jest grono ludzi, którym 156 się od początku nie podoba i uważają ją za pokrakę
robalgis pisze:To powiem szczerze, ze wsrod swoich znajomych mimo, iz nie sa to w zadnym wypadku fani marki nie spotkalem sie z opinia ze 156 jest brzydkie.
Twierdza "bardzo ladne, wloskie badziewie, ktore sie zaraz rozpadnie"![]()
Ale zeby komus sie nie podobala 156? Az mi sie wierzyc nie chce.
valdek pisze:Jeśli po 10-ciu latach obecnosci modelu na rynku widzę, że za moją alfą 156 wciąż odwracają się głowy na chodniku a są też tacy, którzy mówią "bardzo ładny samochód tylko szkoda, że nie zrobili drugiej pary drzwi..." (autentyczny świeży fakt i nie chodzi o moją babcię, która szukała w aucie swojego dowodu) to znaczy, ze to auto ani się nie zestarzało, ani nie opatrzyło i ciągle zaskakuje nowinkami technicznymi...
![]()
Modele niszowe np. spider zawsze z definicji maja większe szanse aby uchodzić za ponadczasowego klasyka. Alfa 156 to niestety masówka, ale w tej całej masie na ulicy (szczególnie wśród swoich rówieśników) wyróżnia się bardzo pozytywnie.Moim zdaniem![]()
Pozdrawiam
bartaz156 pisze:
Wielokrotnie śmiać mi się chciało widząc zakłopotanie ludzi chcących wsiąść na tylna kanapę - robią wtedy rózne rzeczy od zakłopotanej miny do najbardziej abstrakcyjnych rzeczy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości