Moderator: Moderatorzy
vlodzimierz pisze:W skład sprzęgła wchodzi tarcza, docisk i łożysko oporowe. To fakt! W kompletach sprzedają taki zestaw, tak przynajmniej być powinno.
A co z wysprzęglikiem? To ustrojstwo jest oferowane także z łożyskiem. Czy to jest to samo łożysko oporowe? Czy trzeba go wymieniać wraz ze standardowym kompletem?
vlodzimierz pisze:Czy olej przy okazji nie należałoby wymienić i czy musi być to zalecana Tutela ZC 75/Synth ??
Hmm, do wymiany sprzęgła mechanik musi spóścić olej, ciekawa teoria. Na Twoim miejscu patrzyłbym mu na ręce w trakcie robotyvlodzimierz pisze:dzieki Amargro
zdecydowalem się na Motul GearBox
mój mechanik stwierdził, że i tak musi spuscić olej dlatego przy okazji chcę go wymienić
niezaleznie czy spuszczenie jest konieczne (ciekawe czemu?) ale wymiana wskazana
kupiłem tylko tarczę i docisk valeo za 480 zł , a łozysko z wysprzęgnikiem za 200zł dopiero po rozebraniu sprzęgła jesli bedzie to konieczne,
podobno są jakieś reperaturki do tego siłownika...
janio pisze:Hmm, do wymiany sprzęgła mechanik musi spóścić olej, ciekawa teoria. Na Twoim miejscu patrzyłbym mu na ręce w trakcie roboty
vlodzimierz pisze:niezaleznie czy spuszczenie jest konieczne (ciekawe czemu?)
Bedboys pisze:vlodzimierz pisze:niezaleznie czy spuszczenie jest konieczne (ciekawe czemu?)
Chociażby dlatego że aby wyjąć skrzynię należy wyjąć półośki zostaje po nich dziura po przechyleniu skrzyni będzie wyciekał z tamtąd olej w sposób nie kontrolowany więc lepiej zlać go przez korek spustowy niż rozlać na podłogę.
Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 13 gości