Multipakiet512 w TP

Wszystkie tematy, które nie do końca dotyczą Alfy Romeo.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Maciej Loret
Posty: 6285
Rejestracja: 22-11-2004 12:03
Lokalizacja: Bydgoszcz, Zgorzelec
Kontaktowanie:

Multipakiet512 w TP

Postautor: Maciej Loret » 27-12-2006 19:50

Używa ktoś tego czegoś?

Zainteresował mnie multipakiet512 w wykonaniu TP. Co prawda u mnie na wsi (Bydgoszcz) jeszcze toto nie dotarło, ale pewnikiem niedługo będzie...
Obecnie mam w TP -> DW + Neostradę256, a średni miesięczny rachunek, to AFAIK 141PLN.
Czy ja dobrze liczę, że multipakiet będzie mnie kosztował 54 (multipakiet512 średnio) + 70PLN za DW = 124PLN?
Dodatkowo - Neostrada 512 zamiast 256, 20MB na www, podstawowe kanały telewizyjna (jaka jest tego jakość? podobna jak z anteny naziemnej?) + możliwość ewentualnego dokupienia czegoś z cyfry+ (też pytanie czy jakość taka jak z talerza?), VOIP (trzeba dokupić dodatkowy telefon czy zwykły bezprzewodowy można podałączyć?) i pewnie jeszcze coś czego nie zauważyłem...
Nigdzie nie widzę jaki modem dają (livebox?)? A może różne jak przy neostradzie? Chodzi mi o to co do niego można podłączyć (np. dodatkowe komputery, notebook, palmtop przewodowo lub bezprzewodowo)?
Może ktoś podpowie, gdzie haczyki, bo ja nie bardzo widzę...
Wszelkie inne uwagi mile widziane... :lol:

bimski
Posty: 215
Rejestracja: 04-09-2005 21:15
Lokalizacja: Bełchatów
Kontaktowanie:

Postautor: bimski » 27-12-2006 19:56

Do liveboksa można podłączyć do kilku komputerów bezprzewodowo, lub jak kto woli przewodowo. Do VOIP przez liveboksa wystarczy zwykły telefon stacjonarny (sprawdzałem - działa). Za dzierżawę liveboksa paci się bodajże 10zł miesięcznie (nie dało się tego wykupić, gdy tata zamawiał). U mnie nie da się podłączyć tej telewizji internetowej, czy coś, bo w moim mieście nie jest to jeszcze obsługiwane. ;) Jakie są rachunki, pojęcia zielonego nie mam. Bezprzewodowy net w obrębie domu to fajny bajer, można z niego korzystać nawet w toalecie, że o kotłowni czy salonie nie wspomnę. ;) W ogrodzie czy na tarasie jeszcze nie sprawdzałem (aczkolwiek czasami są problemy ze złapaniem zasięgu u mnie w pokoju).
AR 75 '89

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

Re: Multipakiet512 w TP

Postautor: amargro » 30-12-2006 15:56

Maciej Loret pisze:Zainteresował mnie multipakiet512 w wykonaniu TP.


Chętnie też bym się czegoś o tym dowiedział (bo ze strony www TP-sy to ciężko zrozumieć do końca co i jak) zwłaszcza, że od tygodnia nie działa moje łącze radiowe* a jeśli chodzi o szybkość osiąganą na GPRS to hasło reklamowe Ery powinno brzmieć "Era - możesz więcej... płacić".

* nie polecam firmy Air Bites Polska Sp. z o.o. z Krakowa (przejęła mojego lokalnego operatora) - od tygodnia nic nie zrobiono aby przywrócić funkcjonowanie łącza, telefoniczne biuro obsługi to szczyt niekompetencji :!: :twisted:
Jeśli ktoś z Krakowa byłby w pobliżu siedziby tej firmy, to byłbym b.wdzięczny gdyby skopał im ode mnie doopy:
31-135 Kraków, Stefana Batorego 25
www.airbites.net.pl

Awatar użytkownika
el Krecik
Posty: 255
Rejestracja: 22-03-2005 14:45
Lokalizacja: okolice Rzeszowa ;)
Kontaktowanie:

Postautor: el Krecik » 30-12-2006 20:27

A moja gmina kazdemu mieszkancowi ktory oplacil na jej rzecz podatki i ma karte sieciowa + antene daje neta za free i bez limitu downloadu/uploadu :D
Opel Astra 1993-2005
Alfa Romeo 156 2.0 TS 2004-2006
Audi A4 Avant TDI 2007-...

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

Postautor: amargro » 30-12-2006 21:08

el Krecik pisze:A moja gmina kazdemu mieszkancowi ktory oplacil na jej rzecz podatki i ma karte sieciowa + antene daje neta za free i bez limitu downloadu/uploadu :D


Czyli WiMax, chyba nawet gdzieś czytałem, że w Rzeszowie, czy okolicach to wdrażają - coś kojarzę bo w Zielonce też trwają prace nad WiMaxem (były nawet artykuły w prasie), na razie są spięte jednostki gminne oraz na tej bazie tworzony jest system monitoringu kamerami, w planie jest też udostępnienie internetu mieszkańcom.
WiMax to fajna sprawa - w promieniu działania nadalnika można mieć bezprzewodowy dostęp do netu, np. z notebookiem z WiFi przemieszczać się po mieście, a jeszcze ciekawsze to palmtop z WiFi działający jak telefon VoIP 8)
Ja od grudnia 2003r mam łącze na WiFi 2.4 GHz (access point i antena zewnętrzna na dachu) i pierwszy raz zdażyło się, że od tygodnia nie działa - ale to "zasługa" firmy Air Bites z Krakowa, która przejęła sieć od lokalnego operatora - on nigdy nie dopuszczał aby ewent. awaria trwała dłużej niż kilka godzin.
Nie wiem czy to będzie miało coś wspólnego z zielonkowskim WiMaxem, ale dziś w TV słyszałem, że Polska (a może Mazowsze) straci możliwość pozyskania unijnych pieniędzy na WiMax bo chyba coś zostało zawalone.

Awatar użytkownika
el Krecik
Posty: 255
Rejestracja: 22-03-2005 14:45
Lokalizacja: okolice Rzeszowa ;)
Kontaktowanie:

Postautor: el Krecik » 30-12-2006 21:20

Akurat nie WiMax- jest to calkiem samodzielna inicjatywa gminy,dostali kase z Unii. W Rzeszowie ruszyl ResMan,tez bezplatna siec,na kazdej szkole sa nadajniki ale dziala niestety w kratke. Siec w mojej miejscowosci zbyt szybka nie jest, ale za free (gmina dostala za to nawet Nagrode Schumana jako jedyna w PL). Od nowego roku dostawca netu bedzie Energis,ciekawe jak to bedzie dzialac...
Opel Astra 1993-2005

Alfa Romeo 156 2.0 TS 2004-2006

Audi A4 Avant TDI 2007-...

Awatar użytkownika
rigobert
Posty: 1110
Rejestracja: 10-11-2005 17:25
Lokalizacja: Warszawa Wesoła/Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Re: Multipakiet512 w TP

Postautor: rigobert » 10-01-2007 11:11

amargro pisze:(bo ze strony www TP-sy to ciężko zrozumieć do końca co i jak)


A spróbuj coś załatwić w telepunkcie..
W styczniu dwa razy miałem "przyjemność" odwiedzić ten "przybytek rozkoszy" sadomasochistycznej, raz w Bielsku-Białej i wczoraj w Sulejówku i ani razu nic nie załatwiłem bo system nie działa..

Ale kasiore doić z klientów to się da, a np opcji neostrady 512 na rok czasu to już się nie da..
Jest AlfaRomeo 166 Q2 2.5v6 napędzana elpidżi
Była Alfa Romeo 147 1.6TS '01 (2008-2013)
Jest Alfa Romeo 145 1.6TS '98
Był Fiat 126p '87 48kkm od 24.06.06 w samochodowym niebie

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

TP znosi limity w "neostradzie tp"

Postautor: amargro » 01-02-2007 15:43


Awatar użytkownika
Maciej Loret
Posty: 6285
Rejestracja: 22-11-2004 12:03
Lokalizacja: Bydgoszcz, Zgorzelec
Kontaktowanie:

Re: TP znosi limity w "neostradzie tp"

Postautor: Maciej Loret » 01-02-2007 20:16

amargro pisze:http://www.telepolis.pl/news.php?id=7440


Niech się w ... ugryzą...
Na pytanie w Telepunkcie, kiedy będzie dostępny Multipakiet w Bydgoszczy usłyszałem, że może do czerwca, ale nie wiadomo... Dobrze, że nie pytałem do którego czerwca... :oops:

Awatar użytkownika
rigobert
Posty: 1110
Rejestracja: 10-11-2005 17:25
Lokalizacja: Warszawa Wesoła/Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Re: TP znosi limity w "neostradzie tp"

Postautor: rigobert » 01-02-2007 20:50

Maciej Loret pisze:Niech się w ... ugryzą...


Sytuacja z wczoraj.
Moja mam przegapiła datę przedłuzenia umowy neostrady. Zamiast do końca grudnia udać sie do Telepunktu, poszła 2 stycznia. Oczywiście usłyszała, że w takim razie najbliższe dwa rachunki przyjdą około 40 złoty wyższe. Na pytanie czemu 2 a nie jeden usłyszała, że "takie sa przepisy". I kazali przyjść mojej mamie 31 stycznia, żeby podpisac nową umowę, która będzie obowiązywała od 1 marca. Dotychczas wykupiony był pakiet neostrady 256.
Podwyższone rachunki przez 2 miesiace wydawały się tak bzdurne, że mama poszła do drugiego oddziału gdzie powiedzieli jej to samo. No ok pech..
Wczoraj mama poszła zgodnie z dwoma sugestiami 31 stycznia przedłużyć umowe. I usłyszała, że czemu dopiero dzisiaj, że to ostatni dzwonek.. :roll:
Ale samo przedłużenie na 1Mb już bez problemów.

Ale dwie dziwne rzeczy. Pierwszy rachunek jaki przyszedł nie był większy niż zwykle pomimo zapewnień kobiety w telepunkcie.
A druga sprawa jest taka, że pomimo tego, że nowa umowa obowiązuje dopiero od 1 marca, neostrada przyspieszyla do 1Mb kilka godzin po przedłużeniu umowy :roll:

Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi w polityce tej firmy :?: :roll:
Jest AlfaRomeo 166 Q2 2.5v6 napędzana elpidżi
Była Alfa Romeo 147 1.6TS '01 (2008-2013)
Jest Alfa Romeo 145 1.6TS '98
Był Fiat 126p '87 48kkm od 24.06.06 w samochodowym niebie

Awatar użytkownika
marekm
Posty: 1495
Rejestracja: 24-09-2004 17:00
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: TP znosi limity w "neostradzie tp"

Postautor: marekm » 02-02-2007 01:16

amargro pisze:http://www.telepolis.pl/news.php?id=7440


http://itbiznes.pl/art24619.html

:)


Awatar użytkownika
marekm
Posty: 1495
Rejestracja: 24-09-2004 17:00
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: TP znosi limity w "neostradzie tp"

Postautor: marekm » 02-02-2007 09:21

Maciej Loret pisze:Tu u źródła:


bardziej chodziło o to:

itbiznes pisze:O akcję TP spytaliśmy także rzecznika prasowego Urzędu Komunikacji Elektronicznej, Jacka Strzałkowskiego:

"Nic nie wiem o tym, by TP S.A. miała zdjąć limity transferu dla klientów neostrady tp. Nie byłem zapraszany na wczorajszą konferencję TP, ale dziś w relacjach prasowych też takiej zapowiedzi nie widziałem" - stwierdził Jacek Strzałkowski - "Gdyby jednak TP chciała w przyszłości znieść limity transferu dla abonentów korzystających z neostrady tp (co niewątpliwie byłoby z korzyścią dla tych użytkowników), wówczas na 30 dni przed planowanym wprowadzeniem takich zmian w życie TP ma obowiązek przedstawić Prezesowi UKE projekt zmienianego regulaminu i cennika neostrady tp do akceptacji".

Rzecznik UKE dodał, że aktualnie jedyną znaną mu deklaracją TP dotyczącą zniesienia limitów jest deklaracja zrezygowania z ograniczeń transferu dla operatorów korzystających z oferty Bitstream Access.

"O sprawie przyspieszenia transmisji danych w usłudze neostrada tp juz było w prasie na początku stycznia bieżącego roku, ale TP temu zaprzeczyła" - przypomniał Strzałkowski.


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

cron