Pytanie do znawców open office`a

Wszystkie tematy, które nie do końca dotyczą Alfy Romeo.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mikelo
Posty: 272
Rejestracja: 21-02-2006 10:44
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój i okolice
Kontaktowanie:

Pytanie do znawców open office`a

Postautor: mikelo » 04-01-2007 15:35

WItam, czy w open officowskim odpowiedniku "excela" da się otwierać pliki .xls z makrami???

Pozdrawiam,
Michał - "mikelo"
AR 156 1.8TS II.2006 do X.2007
AR 156 1.9JTDm SW X.2007 do 7.2009
AR 159 1.9JTDm SW 7.2009 ....

------------------------------------------------------
w trakcie renowacji: FIAT ARGENTA 120 i.e.`84r

Awatar użytkownika
da_vinci
Posty: 2005
Rejestracja: 18-01-2006 09:48
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: da_vinci » 04-01-2007 15:50

Otwierać się da ale makra nie działają.
Linia jest piękna, logo też, chciałem ją mieć...
i mam Alfa Romeo 146 1,6 TS 1998 SILVER SHADOW :)

Awatar użytkownika
mikelo
Posty: 272
Rejestracja: 21-02-2006 10:44
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój i okolice
Kontaktowanie:

Postautor: mikelo » 04-01-2007 16:37

no właśnie...o to mi chodzi...czy otwieranie makr to kwestia jakiś ustawień czy po prostu nie da sie???
Michał - "mikelo"

AR 156 1.8TS II.2006 do X.2007

AR 156 1.9JTDm SW X.2007 do 7.2009

AR 159 1.9JTDm SW 7.2009 ....



------------------------------------------------------

w trakcie renowacji: FIAT ARGENTA 120 i.e.`84r

Awatar użytkownika
da_vinci
Posty: 2005
Rejestracja: 18-01-2006 09:48
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: da_vinci » 05-01-2007 09:24

mikelo pisze:no właśnie...o to mi chodzi...czy otwieranie makr to kwestia jakiś ustawień czy po prostu nie da sie???

Już kiedyś chwalono się, że makra działają wsparcie robił Novell i w OO pobranej od nich działają VBA, a już pozostałe wspierają tylko makra w Basic.
Linia jest piękna, logo też, chciałem ją mieć...

i mam Alfa Romeo 146 1,6 TS 1998 SILVER SHADOW :)

Awatar użytkownika
janio
Posty: 688
Rejestracja: 30-08-2004 15:16
Lokalizacja: Ostrołęka
Kontaktowanie:

Postautor: janio » 10-01-2007 16:00

W temacie OO, może ktoś wie, jak ustawić format daty w arkuszu kalkulacyjnym na dd.mm.rr. Arkusz zapisywany w Excelu z takimi ustawieniami, po otwarciu w "OO" przeformatowuje komórki na rr.mm.dd i po ponownym otwarciu w Excelu tak niestety zostaje:(
janio
Czerwona 146 1,6 TS 2000 + Alfa Rosso 159 1,9 JTS 2006
"Bo wszystko może być dęte, a słowo musi być święte - obiecało się... chorowało się, umierało się - jest mus"


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości