Alfa Romeo - pośmigajmy w necie

Wszystkie tematy, które nie do końca dotyczą Alfy Romeo.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Alfa Romeo - pośmigajmy w necie

Postautor: m1strzunio » 24-11-2007 21:18

Witam, znalazłby się ktoś chętny pojeździc alfami w internecie?? bo wiary jest troche i dałbym głowe ze pare osób by się znalazło zeby wspólnie pośmigac. spreżyłem się co by było łatwiej na początku, a więc ściągamy po koleji, pierw gre, potem update 1250 (kopiujemy go do folderu z grą i instalujemy, potem loader 1250 (to z niego odpalamy grę, oczywiście kopiujemy do folderu z grą), na sam koniec modzik z alfą w akcji, wygląda tak ja na screene, powodzenia i do zobczenia na torze :)

1. gra
2. update 1250
3. Loader 1250
4. Alfa 147 GT-R 3.0


Obrazek

Awatar użytkownika
rafik1722
Posty: 95
Rejestracja: 05-08-2007 11:27
Lokalizacja: Londyn
Kontaktowanie:

Postautor: rafik1722 » 25-11-2007 10:40

wlasnie sciagam:)
kiedyś:
Golf II 1.8
Vectra B 1.8 16v
Vectra SRI 2.0 16.v
teraz:
AR 156 2.5 V6

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Postautor: m1strzunio » 25-11-2007 18:28

miło by było z kimś pośmigac bo samemu tak nudno :(

Awatar użytkownika
lukpcn
Posty: 801
Rejestracja: 22-06-2005 23:22
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontaktowanie:

Postautor: lukpcn » 25-11-2007 19:20

a co to za gra ???
Jest: Mazda 6 2.0 147KM :)
Była: 145 1.4 TS 16V Blue Cosmo :)
Muzyka Royalty Free: www . RoyaltyFreeHeaven . com

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Postautor: m1strzunio » 25-11-2007 20:03

rFactor, dośc nowa, jest dobry silnik graficzny i świetny tryb mulitplayer :) do gry jest mase modów poczynając od Opla Corsy A do Formuły 1 z sezonu 2006 :), tysiące torów, właśnie szukam takiej jednej paczki coś koło 4GB ale nie moge jej znaleźc. ja wybrałem modzik z alfą bo nie wypada inaczej :) miłoby było gdyby troche wiary się zebrało to można wtedy jakieś małe wyścigi organizowac.


więcej screenów i modów => Tutaj <=

tomass
Posty: 609
Rejestracja: 21-06-2007 10:09
Lokalizacja: Lublin
Kontaktowanie:

Postautor: tomass » 26-11-2007 15:13

właśnie sse :-)
była 156 Obrazek 1,8TS `02
zafira B 1,9 cdti (powered by alfa romeo)

Awatar użytkownika
chemik
Posty: 168
Rejestracja: 01-02-2006 11:55
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: chemik » 27-11-2007 13:52

mozecie podac jakies wymagania sprzętowe??

Awatar użytkownika
rafik1722
Posty: 95
Rejestracja: 05-08-2007 11:27
Lokalizacja: Londyn
Kontaktowanie:

Postautor: rafik1722 » 27-11-2007 20:24

Gierka nie chce chodzic.Po kliknieciu na rFactor loader zglasza blad: Can't find noword.nfo:(((
kiedyś:

Golf II 1.8

Vectra B 1.8 16v

Vectra SRI 2.0 16.v

teraz:

AR 156 2.5 V6

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Postautor: m1strzunio » 28-11-2007 11:12

kurde dobrze że mi przypomniałeś rafik1722, zapomniałem na śmierc o tym pliku :shock:
pliczek do pobrania http://rapidshare.com/files/72824317/noword.nfo

co do wymagań sprzętowych to miło by było miec 1gigol ramu na pokładzie, jakąś karte na poziomie radka 9800 i do tego minimum 2GHz pod maską, ale widziałem ludzi co grali na słabszym sprzęcie i było OK, tylko przy konfiguracji trzeba wybrac zgodnośc z DX7

Awatar użytkownika
nyknow
Posty: 862
Rejestracja: 20-07-2006 13:16
Lokalizacja: oklice St.Woli

Postautor: nyknow » 29-11-2007 13:26

nie moge sciagnac punktu 3. Loader 1250 ?
jakas pomoc co robic?
posiadałem:
Alfa Romeo 156 1,9 MJet
08'2005 - 90k.km.
Toyota Corolla 1,6
02'2005 - 68k.km.

Awatar użytkownika
nyknow
Posty: 862
Rejestracja: 20-07-2006 13:16
Lokalizacja: oklice St.Woli

Postautor: nyknow » 29-11-2007 13:30

jak sciagnac/skad sciangnac na przyklad 156?
posiadałem:

Alfa Romeo 156 1,9 MJet

08'2005 - 90k.km.

Toyota Corolla 1,6

02'2005 - 68k.km.

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Postautor: m1strzunio » 30-11-2007 12:28

Ano 156 da się pośmigac w modziku WTCC jest tam pare wersji wyscigowych które startowały w ubiegłym sezone a gre zassach z tej strony http://www.rfactorresource.de/index.php ... nfo&id=181

masz już tego loadera?? bo jak nie to zaraz coś zrobimy :)

może w sobote pod wieczór coś pośmigamy po necie??

Awatar użytkownika
nyknow
Posty: 862
Rejestracja: 20-07-2006 13:16
Lokalizacja: oklice St.Woli

Postautor: nyknow » 30-11-2007 16:42

m1strzunio pisze:Ano 156 da się pośmigac w modziku WTCC jest tam pare wersji wyscigowych które startowały w ubiegłym sezone a gre zassach z tej strony http://www.rfactorresource.de/index.php ... nfo&id=181

masz już tego loadera?? bo jak nie to zaraz coś zrobimy :)

może w sobote pod wieczór coś pośmigamy po necie??


sciagnalem gre zgodnie z Twoja instrukcja. zrobilem punkt 1,2,3. czyli mam wersje 1250. ale jakas strasznie uboga ona jest. 2 tory zdaje sie tylko, jedno auto do wyboru na kazdym torze. poza tym jak wzialem jazde F1-subaru to nie moglem przerzucac biegow - innym razem z kolei tylko jechalem na 1. chyba za malo czasu tej grze poswiecam - moze ja lepiej zakupie-bedzie przynajmneij jakas instrukcja. no chyba ze m1strzunio napisze wiecej o tym. co mozna ładowac tym loaderem 1250?
posiadałem:

Alfa Romeo 156 1,9 MJet

08'2005 - 90k.km.

Toyota Corolla 1,6

02'2005 - 68k.km.

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Postautor: m1strzunio » 01-12-2007 19:03

nyknow pisze:sciagnalem gre zgodnie z Twoja instrukcja. zrobilem punkt 1,2,3. czyli mam wersje 1250. ale jakas strasznie uboga ona jest. 2 tory zdaje sie tylko, jedno auto do wyboru na kazdym torze. poza tym jak wzialem jazde F1-subaru to nie moglem przerzucac biegow - innym razem z kolei tylko jechalem na 1. chyba za malo czasu tej grze poswiecam - moze ja lepiej zakupie-bedzie przynajmneij jakas instrukcja. no chyba ze m1strzunio napisze wiecej o tym. co mozna ładowac tym loaderem 1250?

no to juz tłumacze co i jak, zasadniczo loader to crack do gry, ma za zadanie tylko odpalic nam gre co by była pełną wersją, gra sama w sobie jest biedna, opiera sie na modach bo w standardzie masz bolidy, mało ich jest ale zawsze cos. Dalatego ściągasz coś co Ci się podoba, np Formuła 1, WTCC, czy cokolwiek innego, i ustawiasz damy mod w grze, w opcjach uzytkownika i gra ;) Torów w zwykłej grze też nie ma zbyt dużo. Jest tam pare sztuk ale to nie wystarcza dlatego trzeba odwiedzic http://www.rfactorcentral.com/list.cfm?cat=Tracks i pobrac to co sie nam podoba.

Odnośnie jazdy na jednym biegu, bolid F1 ma takie cuś jak ogranicznik :) jedziesz na 1 biegu bo nie wyłączyłeś ogranicznika prędkości :) można ustawic którymś z klawiszy F10 albo F11 żeby się sam wyłączał lub poprostu nacisnąc odpowiedni przycisk na klawie, niestety nie pamiętam jaki jest ustawiony domyślnie. Wogóle klawisze od F1 do F12 mają jakieś funkcjie np. F8 to kontrola trakcji Off/Low/Medium/highF9 to ABS Off/Low... F5 skrzynia biegów Aut, manual itd

jak coś trzeba to pytac, postaram sie odpowiedziec

Awatar użytkownika
nyknow
Posty: 862
Rejestracja: 20-07-2006 13:16
Lokalizacja: oklice St.Woli

Postautor: nyknow » 03-12-2007 11:48

czesc,
dzięki za instrukcje - sa pomocne.
rzeczywiscie po odpaleniu gry loaderem jest lepiej. troche poprobowalem jazdy F1 bmw sauber - i nie jest łatwo. szczerze mowiac, tak jak piszesz gra jest bardzo uboga, trzeba sciagac praktycznie wszystko tory, samochody itd. teraz mam taki czas ze nie bardzo mam na to czas. ale zastanawiam sie jak to sie gra w internecie jesli np. dwaj gracze maja rozne tory na przyklad.

gk/
posiadałem:

Alfa Romeo 156 1,9 MJet

08'2005 - 90k.km.

Toyota Corolla 1,6

02'2005 - 68k.km.

Awatar użytkownika
m1strzunio
Posty: 46
Rejestracja: 23-04-2007 19:32
Lokalizacja: Świdnica
Kontaktowanie:

Postautor: m1strzunio » 03-12-2007 20:56

no jak mają rózne tory to jest generalnie lipa bo się nie da połączyc do serva dlatego z poczatku najlepiej ścigac się na torach z gry, są dośc dobre zrobione i przyjemnie się po nich jeździ, a jak chcemy coś bardziej wystrzałowego np Nordschiefle http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... ife%202007 to wszyscy taragają ten tor na dysk, rozpakowują go do rfactor/game data/locations i wsio, teraz ktos zakłada serva i wszyscy śmigają :)


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości

cron